Feminism

Oj vad det ordet ligger laddat med fördomar. Jag är feminism, men jag rakar mina armhålor, det går alltså att vara feminism med rakade armhålor. Jag är feminist men jag hatar inte män, förutom de som våldtar, misshandlar och beter sig svinigt, men där tror jag att vi alla är rätt eniga. Då har vi rätt ut de klassiska fördomarna.
 
Jag tycker faktiskt det är obehagligt när kvinnor säger att de inte är feminister, säg en bra anledning till att inte vara det? Varför ska vi tillåta oss att bli underlägsna männen? Varför ska inte män och kvinnor ha lika löner för lika insatser? Varför ska kvinnor berömmas mer (generellt sett) för sina utseenden istället för sina prestationer som männen blir berömda för? I Sydafrika våldtas en kvinna var fjortonde sekund och vad gör vi? Jo, vi lär våra döttrar att akta sig för att bli våldtagna, inte gå igenom parker sent på natten eller bära för "avslöjande" kläder, istället för att lära våra söner att inte våldta! Verkligheten är ju helt snedvriden.
 
Jag kan förstå att alla inte riktigt har koll på hur orättvis världen är, det visste inte jag heller för nåt år sen och det är en mycket godtagbar ursäkt till varför man inte klassar sig själv som feminist. Därför vill jag dela med mig av den här länken så att ni kan bli lite mer pålästa. Här får ni 33 anledningar till varför feminism behövs.
 
https://trettiotreanledningar.squarespace.com/ 
 
Här är även en feministisk blogg, läs och bilda er kring ämnet, det är det värt!
 
http://feministkilljoy.blogg.se/

Kommentarer
Postat av: Emma

U go girl, desto fler, desto bättre!

Svar: Håller helt med, girlpower!
Nathalie Vetterlein

2013-05-27 @ 12:26:23
URL: http://www.somekindofpeace.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0