drink more water


 
Ni kanske har hört att man ska dricka ca 2 liter vatten om dagen. För fyra veckor sedan drack jag i genomsnitt 4 dl per dag. Sedan började jag läsa på om detta och förstod att kroppen inte nöjer sig med endast 4 dl.
 
Vatten har en renande effekt på kroppen, förbättrar energi upptaget och förbränningen av kalorier, är bra för hår och hud, motverkar stress och trötthet och förbättrar koncentrationsförmågan. Känner du dig hungrig imellan måltiderna kan det faktiskt lika gärna vara törsten som gör sig påmind, pröva därför att dricka ett glas vatten och se om hungerkänslan ger med sig. På sikt kan även konsumerande av vatten hjälpa dig att gå ner i vikt då kroppen förbränner kalorier av att värma upp vattnet till din kroppstemperatur.
 
Mitt tips är att dricka ett stort glas innan frukost (såklart äter alla en stor och nyttig frukost för att orka med dagen, eller hur? Annars skärpning). På så sätt renas kroppen och vattenbalansen återställs efter natten. Drick minst ett glas vatten till varje måltid och glöm absolut inte att dricka under träningen då kroppen gör av med en massa vätska.

Kommentarer
Postat av: Liborius

br inlägg:)

2013-03-10 @ 14:19:58
URL: http://liborius.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0